begreen.hu

A feltüntetett árak nettó árak!

Válassza Ön is környezetbarát termékeinket kompromisszumok nélkül!

újrahasznosítható anyagok a begreen kínálatában

Újrahasznosítható anyagok a fenntartható hétköznapokért

Csak az Európai Unióban évente 3 milliárd tonna hulladék keletkezik, mely nagy mértékben károsítja a környezetünket. Ráadásul a háztartási hulladék mennyisége folyamatosan növekszik, és kevesebb, mint a felét hasznosítjuk újra. Miért lenne fontos a hulladékkezelésben is a tudatosság? Milyen újrahasznosítható anyagokat és milyen módszereket használhatunk életünk fenntarthatóbbá tételének érdekében? Az alábbi bejegyzésből kiderül! Mit jelent […]

Jövőnk záloga

Jövőnk záloga: a fenntartható fejlődés

A fenntartható fejlődés (angolul sustainable development) nem új fogalom, és ma talán aktuálisabb is, mint valaha. A bolygónk és élővilágunk megóvása érdekében át kell gondolnunk fogyasztási szokásainkat, erőforrásaink felhasználását és a fejlődésről alkotott nézeteinket is. Az alábbi blogbejegyzésben bemutatjuk, miért kiemelt fontosságú a fenntartható fejlődés a jövőnk érdekében. Mi az a fenntartható fejlődés? A fogalom […]

pla

PLA – a bio műanyag csodája

A fenntarthatóság érdekében egyre többen váltanak a környezetet károsító csomagolási anyagokról a papírra (mint például a papírtasak) vagy a bio anyagokra. Az egyik legnépszerűbb ilyen környezetbarát csomagolási anyag a PLA, mely már több termék csomagolásának alapját is képezi. Mi az a PLA? A PLA a politejsav rövidítése, amely egy hőre lágyuló műanyag. Biológiailag lebomló, ezért […]

komposztálható anyagok

Mik a legideálisabb komposztálható anyagok a háztartásban?

A komposztálható anyagok hozzájárulnak a környezetbarát életmód kialakításához, hogy gyermekeinknek, unokáinknak is legyen élhető jövőképe. Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a „zöld” alternatívák. A komposztálás beépíti a szerves hulladékot a talajba, így javítja annak minőségét. Az alábbi bejegyzésünk célja, hogy bemutassuk az ökológiailag tudatos anyagok jelentését és típusait. A komposztálható anyagok fogalma A […]

A fenntartható fejlődés fogalma, céljai, mérése, mutatói

A fenntartható fejlődés fogalma, céljai, mérése, mutatói

A fenntartható fejlődés divatos kifejezés manapság, ám valódi jelentésével és a mögöttes tettek értékével, fontosságával még csak ismerkedünk. Maga a kifejezés egy olyan életmódot, létformát jelent civilizációnk számára, melyben emberi szükségleteinket anélkül vagyunk képesek előállítani, hogy a következő generáció életét, szükségleteit, életminőségét rontanánk, károsítanánk, csökkentenénk.

Vendéglátóipari élelmiszer csomagolás - begreen termékek

Vendéglátóipari élelmiszer csomagolás – begreen termékek

A túlnépesedés korában az újrahasznosítás nemcsak divatos kifejezés lett, melyet már mindenki ismer vagy ismerni vél, hanem égetően szükséges is. Alkalmaznunk kell az iparban, a gazdaságban és saját privát életünkben is. Ezzel a környezetvédelmi küldetéssel harmóniában fejlesztik folyamatosan a street food termékek csomagolását, illetve azok alapanyagait is.

begreen tudástár - karsztvíz, időjárás, zaj, pirolízis, komposztálás, hulladék - Fogalmak és jelentésük

begreen tudástár – karsztvíz, időjárás, zaj, pirolízis, komposztálás, hulladék – Fogalmak és jelentésük

Karsztvíznek nevezzük azt az egybefüggő vízmegtartó és vízelvezető rendszert, amely a mészkövek, illetve a dolomitok CO2-t tartalmazó, szénsavas víz barlangokat, üregeket kialakító munkája során keletkezik. Ezek az összegyűlt és mozgó vizek a repedéseken keresztül jutnak a felszíni vizekből és csapadékokból a mélyebb rétegekbe, s ezekből is töltekeznek újra. Az ilyen módon elnyelt víz egészen addig folyik a mélybe, amíg nem találkozik egy vízzáró réteggel, mely megállítja.

Biológiailag lebomló műanyagok - Igazi alternatívát jelentenek az élelmiszer csomagolásban?

Biológiailag lebomló műanyagok – Igazi alternatívát jelentenek az élelmiszer csomagolásban?

Amikor a környezetbarát csomagolási alternatívákat vesszük szemügyre, először érdemes tisztán látni a különböző bioműanyagok fajtáit. Az elmúlt években történt műanyag csomagolóanyagokkal kapcsolatos szabályozási szigorítások következtében az elsődleges megoldandó feladatok közé emelkedhetett az eldobható műanyagokat helyettesítő biológiailag lebomló, úgynevezett bioműanyagok kutatása, gyártása és bevezetése a lakosság körében.

PLA, a környezetbarát műanyag - begreen termékek a fenntarthatóság jegyében

PLA, a környezetbarát műanyag – begreen termékek a fenntarthatóság jegyében

Az eldobható műanyagok kiváltására egy kiváló alternatíva a környezetbarát PLA műanyagok használata. Ez a bioműanyagból készült csomagolóanyag nevéből adódóan egy természetes választás a fenntartható csomagolóanyagok között. Népszerűsége gyorsan növekszik, mert nagymértékben csökkenthető általa a termékek csomagolása miatt globális szinten keletkező gigantikus hulladékmennyiség.

Bagasse csomagolóanyagok a begreen-nél műanyag és papír helyett

Bagasse csomagolóanyagok a begreen-nél műanyag és papír helyett

A bagasse, vagy más néven cukornádpép, egy olyan környezetbarát alternatívát kínál a fenntarthatóság megvalósításához az eldobható műanyag termékekkel szemben, melyet szinte tilos kihagyni rengeteg előnye miatt. Maga a pép a cukornád felhasználása közben keletkezik, illetve egészen pontosan az onnan megmaradt rostanyagot jelenti, ami valójában eddig hulladékként végezte.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Kép
 • Cikkszám
 • Értékelés
 • Ár
 • Készlet
 • Elérhetőség
 • Hozzáadás a kosárhoz
 • Leírás
 • Tartalom
 • Súly
 • Méretek
 • További információ
Click outside to hide the comparison bar
Összehasonlítás
Kosár bezárás