Bolygónkra egyre nagyobb fenyegetést jelent a folyamatosan növekvő műanyag és egyéb hulladék, ami már a közeli jövőben is fenyegetést jelent. A felelősséget közösen, társadalmi szinten viseljük, éppen ezért is fontos, hogy a szolgáltatóipar is megfelelő lépéseket tegyen a fenntartható jövő érdekében. Jelen cikkünkben megosztunk néhány hasznos tippet pékségek, kávézók és cukrászdák, éttermek, valamint egyéb vendéglátó egységek számára, amelyekkel fenntarthatóbbá tehetik vállalkozásukat a zöldebb jövő érdekében.
A jövő kihívásaira már ma kell megoldás!
Sokszor elbagatellizálják a klímaválság kérdését, pedig a változás nemhogy küszöbön van, már most is hatással van az életünkre. A klímaváltozás hatásai nemcsak a természetben, hanem a hétköznapokban is megjelentek, így elengedhetetlen az összefogás. A változásban az ipar szereplőinek – beleértve a vendéglátóipart is – aktívan részt kell venniük, hogy mielőbb megvalósuljanak a fenntarthatósági célok. A hulladékcsökkentés nem csupán környezeti szempontból, hanem gazdasági értelemben is előnyös lehet, hiszen hosszú távon költségcsökkentést eredményezhet és hozzájárulhat a pozitív vállalati megítéléshez.
A klímavédelem kötelesség vagy lehetőség?
A vendéglátóiparban különösen nagy mennyiségű hulladék keletkezik, különösen az egyszer használatos csomagolóanyagokból. A hulladék nagy része műanyag, amelyről köztudott, hogy rendkívül lassan bomlik le, így hosszú időn keresztül terheli a környezetet. A helytelen hulladékkezelés – például az, hogy az egyszer használatos műanyagok az óceánokba kerülnek – globális problémává nőtte ki magát, ami így közvetlenül hozzájárul a biodiverzitás csökkenéséhez, állatok egészségkárosodásához.
Kevesen tudják, de az ipari szereplők számára a fenntarthatóságra való átállás nem csak etikai kérdés, hanem piaci előnyt is jelenthet. Egyre több fogyasztó figyel oda arra, hogy a szolgáltatások és termékek milyen hatással vannak a környezetre, és a környezettudatos döntések meghozatalát támogatják. A fenntarthatóság, beleértve a hulladék minimalizálását, nem csupán jó üzenet a fogyasztók felé, hanem olyan befektetés is, ami hosszú távon garantáltan megtérül. A kötelességünk tehát egyszerre lehetőség is, amivel érdemes élni.
3 érv, a fenntarthatóság mellett
Ha még azon gondolkozik, valóban megéri-e zöldebbé tenni a vállalkozását, akkor íme, 3 érv a fenntartható megoldások mellett.
Költséghatékonyság
Habár a zöldebb szolgáltatásra és működésre való átállás eleinte nagyobb költségeket jelenthet, ez nem jelenti azt, hogy ne térülne meg hamar a befektetés. Már most is vannak törvényi előírások, amelyek a környezetvédelemre irányulnak, de az előrelátó gondolkodás a későbbiekben pénzt is megtakaríthat Önnek.
Jobb ügyfélélmény
A tudatosság, azon belül a fenntarthatóságra való törekvés, a legtöbb vásárló számára vonzó tulajdonság. Azok az éttermek, pékségek és cukrászdák, amelyek zöld megoldásokat alkalmaznak, könnyebben bevonzzák a környezetbarát elveket valló vásárlókat, illetve javíthatják márkájuk megítélését. Nem mellesleg, az ügyfelek sok esetben kevésbé árérzékenyek abban az esetben, ha egy felelősségteljesen gondolkozó szolgáltatóról van szó.
Társadalmi szerepvállalás
Végül, de nem utolsósorban nem mehetünk el szó nélkül a társadalmi szerepvállalás mellett sem. A műanyag hulladék és a klímaváltozás nemzetközi méretű problémák, amelyekre a helyi vállalkozásoknak is hatásuk van. A fenntartható megoldások alkalmazásával aktívan részt vesz a klímavédelemben, valamint csökkenti vállalkozása karbonlábnyomát. Ezzel a jövő generációi számára is élhetőbb környezetet biztosít.
Ez a jövő: zöld energia és alternatív anyagok használata
A klímahatékonyság célja az, hogy a termelés és szolgáltatás során a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátás és hulladék keletkezzen. Az ipari szereplők – beleértve a pékségeket, cukrászdákat és éttermeket is – több lépést tehetnek a klímahatékonyság érdekében. Az energiahatékony berendezések használata, a helyi alapanyagok preferálása és a zöld energiára való áttérés mind hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozás karbonlábnyoma csökkenjen.
A legnagyobb változás azonban az egyszer használatos műanyag termékek lecserélésében rejlik. A vendéglátóiparban gyakran használnak műanyag csomagolóanyagokat, evőeszközöket és egyéb termékeket, amelyek környezetbarát alternatívákkal helyettesíthetők. A következőkben ezért bemutatunk néhány olyan környezetbarát terméket, amelyek használata segíthet abban, hogy vállalkozása zöldebb legyen.
Tegye meg a következő lépést a begreen-nel!
Nem kérdés, hogy időszerű a változás. Legyen az Ön vállalkozása az elsők között, akik tudatos döntéseket hoznak. A begreen újrahasznosított termékei segítenek a fenntarthatóbb működésben, legyen szó étteremről, pékségről, cukrászdáról vagy más élelmiszeripari vállalatról. A következőkben bemutatjuk, hogy milyen termékeket találhat széles kínálatunkban.
Lebomló ételcsomagoló dobozok
A begreen kínálatában található cukornád ételdobozok és egyéb komposztálható csomagolóanyagok kiváló alternatívát jelentenek a hagyományos műanyag dobozok helyett. Ezek a termékek 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, és ipari körülmények között komposztálhatók, így használatuk során minimálisra csökkenthetjük a hulladéktermelést. Ezek az ételdobozok nemcsak praktikusak, hanem a környezetre gyakorolt hatásukat is jelentősen csökkentik.
Komposztálható evőeszközök
A begreen PLA (PolyLactic Acid) evőeszközök széles választékát kínálja, amelyek megújuló növényi alapanyagokból készülnek, és biológiailag lebomlanak. Ezek az evőeszközök kiválóan alkalmasak vendéglátóipari használatra, ugyanakkor tökéletesen helyettesítik az egyszer használatos műanyag eszközöket. A fa evőeszközök stílusos megjelenést biztosítanak, és még inkább hozzájárulnak a fenntarthatósághoz.
Ezek az evőeszközök strapabíróak és kitűnően helytállnak akár olyan színvonalas rendezvényeken is, mint az esküvők, fogadások és más események.
Papír szívószálak
A műanyag szívószálak környezeti hatásai közismertek, ezért a begreen papír szívószálai remek megoldást nyújtanak, ha zöld alternatívára van szüksége. Ezek a szívószálak tartósak és teljes mértékben lebomlanak, így nem szennyezik a környezetet, használatukkal pedig csökkenthető a műanyag hulladék mennyisége. Ezekkel a szívószálakkal vendégei ugyanolyan kényelmet élvezhetnek, miközben közösen hozzájárulnak a fenntarthatósághoz.
Lebomló kávéspoharak
A kávé az egyik legnépszerűbb ital, amit gyakran elvitelre kérnek. Kitűnő környezetvédelmi alternatívát képeznek ebből a szempontból a begreen PLA bevonatú papírpoharai. Ezek a poharak ugyanis növényi alapú bevonattal rendelkeznek, így biológiailag lebomlanak, ellentétben a hagyományos műanyagpoharakkal. A tökéletes felszolgálás érdekében hozzájuk tartozó cukornád alapú pohártartók is elérhetők kínálatunkban, így teljes mértékben környezetbarát megoldást nyújtanak a vendéglátóipar számára.
Cukornád tálcák és tányérok
A begreen cukornádból készült tányérok és tálcák tökéletesen alkalmasak pékségek, cukrászdák és éttermek számára, ahol egyszer használatos, de környezetbarát megoldásokra van szükség. Ezek a termékek is rövid időn belül biológiailag lebomlanak, valamint teljes mértékben komposztálhatóak. Az éttermek és pékségek számára ideálisak, mivel stabil szerkezettel rendelkeznek, tartósak és esztétikusak, ugyanakkor nem hagynak hátra műanyaghulladékot.
Miért válassza a begreen termékeit?
A begreen termékei nemcsak a környezetbarát megoldások élvonalában állnak, hanem minőségben és praktikumban is kimagaslóak. Ezek a termékek segítséget nyújtanak vállalkozásának abban, hogy csökkentse a hulladéktermelést, és pozitív üzenetet közvetítsen vásárlói felé a fenntarthatóságról. A környezetbarát termékek használatával vállalkozása egyszerre válik ökológiailag felelősségteljesebbé és vonzóbbá a környezettudatos fogyasztók számára.
Lépjen szinten vállalkozásában és válassza a begreen újrahasznosított, komposztálható termékeit! Segítünk, hogy szolgáltatása több szempontból is kiemelkedő legyen versenytársai körében. Amennyiben kérdései adódnak, vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink pedig rövid időn belül megválaszolják azokat.